Składniki
- 2 puszki fasoli czerwonej
- 3 banany
- 4 jaja
- 5 łyżek kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Porcje: sztuk
Sposób przygotowania
- Fasole odcedzamy na sitku i dokładnie płuczemy. Następnie dokładnie blendujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję, . Masę wlewamy do papilotek ułożonych w blaszce. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
- Dodajemy banan i również blendujemy. Dodajemy jajka i miksujemy przez kilka minut. Masa powinna być dosyć puszysta.
- Na koniec dosypujemy kakao, cynamon, proszek do pieczenia, sodę i miksujemy
- Masę wlewamy do papilotek ułożonych w blaszce. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Udostępnij ten przepis
Nie do końca rozumiem przepis.. Czy po upieczeniu fasoli w papilotkach, wyciągamy masę i miksujemy ją z bananem? Czy też zostawiamy ją w papilotkach i później dodajemy banany zmiksowane z pozostałymi składnikami?
Rzeczywisscie w przepisie jest błą∂ 🙁 Po opłukaniu fasoli i zmieleniu jej mieszamy wszystkie składniki i dopiero tą masę wlewamy do papilotek.