Muffiny czekoladowo fasolowe 🙂
Porcje Czas przygotowania
12sztuk 20minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
20minut 15minut
Porcje Czas przygotowania
12sztuk 20minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
20minut 15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Fasole odcedzamy na sitku i dokładnie płuczemy. Następnie dokładnie blendujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję, . Masę wlewamy do papilotek ułożonych w blaszce. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
  2. Dodajemy banan i również blendujemy. Dodajemy jajka i miksujemy przez kilka minut. Masa powinna być dosyć puszysta.
  3. Na koniec dosypujemy kakao, cynamon, proszek do pieczenia, sodę i miksujemy
  4. Masę wlewamy do papilotek ułożonych w blaszce. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.